SieV deponeerde na het principe cao-akkoord dagelijks een stelling op haar LinkedIn-pagina om de mening van haar leden te peilen over de nieuwe cao. Daaruit blijkt dat alle respondenten vinden dat duurzaamheid meer aandacht verdient. Ook is maar liefst 92 procent van de leden het eens met de Regeling Vervroegd Uittreden. SieV-voorzitter Maurice Rutgrink: “Voor ons is dit een absolute bevestiging van de betrokkenheid van de mkb-ondernemer bij hun collega-medewerkers. Geweldig.”
Van 15 tot en met 21 december legden het SieV Bestuursbureau de leden 5 stellingen voor. Alle stellingen hadden betrekking op de aanstaande schoonmaakcao. De eerste stelling: de stijging van het uurloon naar 14 euro. Op de drie keuzes volgden drie meningen rond de 30%. De meeste stemmen (38%) gingen naar ‘biedt perspectief voor de arbeidskrapte en zorgt voor betere instroom’, met 33% volgde ‘maakt werken in de schoonmaak meer sexy’, en met 29% volgde de derde keuze op het uurloon van 14 euro: ‘heeft geen meerwaarde’.
Mensen is en blijft ons meest kostbare goed
Een overtuigende topper: verdient duurzame inzetbaarheid om je medewerkers gezond hun pensioen in kunnen laten gaan meer aandacht? 100% van de SieV-leden die hun stem uitbrachten, koos voor: ja.
De andere mensen-mens stelling ging over eerder stoppen met werken: de Regeling Vervroegd Uittreden verlengen van 1 naar 2 jaar. De SieV-leden hadden twee keuzes (mee eens of oneens). Een overduidelijke meerderheid koos voor ‘mee eens’: 92%, tegen 8% ‘oneens’.
Centenkwestie of administratieve rompslomp?
Dat hetweekloon exclusief voor studenten en vakantiekrachten consequenties voor jouw bedrijf heeft, denkt 40%: het is administratief niet te doen. Slechts 10% ziet geen consequenties. Geen van de SieV-leden vindt dat het weekloon onderscheid maakt tussen vaste en tijdelijke medewerkers. De meeste stemmen gingen naar de keuze dat het weekloon enkel voordelen heeft voor studenten en vakantiekrachten: 50%.
Bron: Persbericht SieV