Vanaf 1 september 2009 introduceert JohnsonDiversey een nieuwe consultancy dienst gericht op voedselveiligheid. Met deze nieuwe dienst biedt het bedrijf een voedselveiligheidsdienst voor de voedingsmiddelenindustrie, retail, gezondheidszorg en horeca.
JohnsonDiversey adviseert en helpt bedrijven om de complexe wet- en regelgeving omtrent voedselveiligheid te implementeren en in te bedden in de organisatie. Sinds 1 januari van dit jaar werken de twintig Europese vestigingen van JohnsonDiversey samen onder de naam JohnsonDiversey Consulting. Verder werkt de business unit veelvuldig samen met externe deskundigen. ‘Het is een uniek samenwerkingsverband, we zijn het enige bedrijf in Europa dat zoveel internationale kennis en expertise op het gebied van voedselveiligheid bundelt,’ aldus Rene Aveskamp, manager Food Safety & Consulting bij JohnsonDiversey.
Onder de adviestak valt een breed dienstenpakket. Van het uitwerken, onderhouden en/of verbeteren van het voedselveiligheidskwaliteitssysteem van een klant tot de inspectie en een volledige audit van het voedselveiligheidsmanagementsysteem, tot aan het geven van trainingen en het opstellen van registratiesystemen en handboeken voor de bereiding en koeling van voedsel. Ook adviseert de adviestak over reiniging en hygiëne. Verder begeleidt JohnsonDiversey klanten bij het behalen en behouden van certificaten als het ISO 22000 keurmerk.