• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Cleantotaal.nlCleantotaal.nl

  • Nieuws
    • Artikelen
    • Cao schoonmaak
    • Opinie
    • Podcasts
  • Vacatures
  • Vakpartners
    • The Legal Company
    • Schoonmaak Vakdagen
  • Adverteren
  • » Abonneren
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Ontvang de gratis nieuwsbrief
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • icon
  • Contactpagina
  • Winkelmand

"Hygiëne in horeca cruciaal, anderhalve meter niet genoeg"

Coronavirus Nieuws Schoonmakend Nederland 29 mei 2020

De horeca gaat weer open op 1 juni. Maar kan dat wel op een veilige manier? Want alleen anderhalve meter afstand houden van elkaar is niet genoeg. Net als bij andere sectoren die open zijn of gaan, is het van groot belang te zorgen dat gasten en personeel niet besmet worden door het coronavirus of een voedselvergiftiging oplopen. En daarbij is het realiseren van een goede hygiëne van cruciaal belang.
Om de horeca hierin bij te staan hebben brancheorganisaties NVZ  en OSB samen een uitgave ontwikkeld over hygiëne in restaurants, cafés en bars. De uitgave bevat een handig 10-stappenplan voor reiniging en desinfectie wanneer nodig in de horeca. Daarnaast worden er handige tips gegeven en is een overzicht opgenomen van de meest kritische contactpunten: die plekken waar extra aandacht voor hygiëne regelmatig nodig is.

Hygiëne contactoppervlakken belangrijk

Dit betekent dat er vooral gelet moet worden op oppervlakken en objecten die vaak in contact komen met de handen. Denk aan lichtschakelaars, deurklinken, relingen, tafels, stoelen, wc-brillen en bedieningspanelen van (mobiele) apparatuur. Belangrijk is dat deze contactpunten regelmatig worden gereinigd met het juiste reinigingsmiddel. Voor grote oppervlakken kan de inzet van schoonmaakmachines veel tijd besparen.

Verantwoord en veilig horeca openen

De NVZ en OSB willen met deze handleiding de horeca helpen om op verantwoorde en veilige wijze weer open te gaan. Waar mogelijk zal de NVZ als kenniscentrum ook andere sectoren helpen om met extra aandacht voor hygiëne weer veilig open te kunnen.
De digitale versie van de brochure ‘Hygiëne in restaurants, cafés en bars – Kritische contactpunten‘ is te downloaden via de website van Clean Totaal.

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Onderzoek diversiteit
24 mrt

Onderzoek naar diversiteit in sector van start

Compensatieregeling
24 mrt

Afschaffen compensatieregeling kost schoonmaakbranche jaarlijks ruim 11 miljoen

Eva Sack-Fopma
20 mrt

Eva Sack-Fopma benoemd tot HR directeur EW

Kärcher
19 mrt

Kärcher dik tevreden met cijfers

RVU
17 mrt

Verkennend gesprek over nieuwe RVU en uitspraak Europees Hof

Toon meer

Aanbevolen voor jou! Lees meer

Onderzoek diversiteit

Onderzoek naar diversiteit in sector van start

Compensatieregeling

Afschaffen compensatieregeling kost schoonmaakbranche jaarlijks ruim 11 miljoen

Eva Sack-Fopma

Eva Sack-Fopma benoemd tot HR directeur EW

Thema'sVakpartners

Coronavirus

UVC

Captains of Cleaning

cao schoonmaak

Aanbestedingen & contracten

Artikel 38 - cao schoonmaak

Reinigingsmiddelen

Glasbewassing

Schoonmaakbeurzen & Evenementen

Schoonmakend Nederland

SieV

De Dag van de Schoonmaker

Microvezel

Code Schoonmaak

RAS

Toon meer

Footer

  • Home
  • Abonneren
  • Adverteren

Copyright © 2025 Prosu BV

Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid
  • Nieuws
    • Artikelen
    • Opinie
  • Vakpartners
    • Schoonmaak Vakdagen
    • The Legal Company
  • Vacatures
  • Adverteren bij Clean Totaal
  • Abonneren op Clean Totaal
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • Over Clean Totaal
  • Winkelmand