• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Cleantotaal.nlCleantotaal.nl

  • Nieuws
    • Artikelen
    • Cao schoonmaak
    • Opinie
    • Podcasts
  • Vacatures
  • Vakpartners
    • The Legal Company
    • Schoonmaak Vakdagen
  • Adverteren
  • » Abonneren
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Ontvang de gratis nieuwsbrief
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • icon
  • Contactpagina
  • Winkelmand

Kliekjes mee tegen voedselverspilling

Nieuws 12 september 2024

Kliekjes mee tegen voedselverspilling
Alle 12.500 medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services hebben een setje van vier bakjes ontvangen om hun restjes eten in te bewaren, om zo voedselverspilling tegen te gaan.

Om voedselverspilling onder de aandacht te brengen, hebben Hago Zorg en Vebego Cleaning Services deze week – in de Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september – een initiatief gelanceerd met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’.

Het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, vraagt ieder jaar aandacht voor maatschappelijke thema’s. Dit jaar ligt de focus dus op voedselverspilling, want er wordt jaarlijks per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid.

Voedselverspilling voorkomen is milieuwinst

“Een gigantisch probleem dus, waar je relatief gemakkelijk een positieve bijdrage aan kunt leveren”, vindt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control bij Hago Zorg en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk 100 procent winst voor het milieu.”

Met collega’s

Alle 12.500 medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services hebben een setje van vier diepvries-/magnetronbakjes ontvangen om hun restjes eten in te bewaren. Met behulp van deze bakjes kunnen de medewerkers restanten van hun maaltijden makkelijk bewaren of invriezen. “En het zou helemaal leuk zijn als collega’s hun restjes meenemen naar het werk om samen met collega’s op te eten of aan de buren te geven, als zij het goed kunnen gebruiken”, aldus Paul.

Scannen maar

“Met dit initiatief bieden we kennis en tools en maken we het leuk om samen voedselverspilling tegen te gaan.” Iedere keer als er een bakje gebruikt wordt, scant een medewerker een QR-code op de deksel van het bakje. Op een speciale interne pagina wordt bijgehouden hoeveel maaltijden er zijn gered en hoeveel kilo voedsel en CO2 er is bespaard.

Tekst: van de redactie

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Onderzoek diversiteit
24 mrt

Onderzoek naar diversiteit in sector van start

Compensatieregeling
24 mrt

Afschaffen compensatieregeling kost schoonmaakbranche jaarlijks ruim 11 miljoen

Eva Sack-Fopma
20 mrt

Eva Sack-Fopma benoemd tot HR directeur EW

Kärcher
19 mrt

Kärcher dik tevreden met cijfers

RVU
17 mrt

Verkennend gesprek over nieuwe RVU en uitspraak Europees Hof

Toon meer

Aanbevolen voor jou! Lees meer nieuws

Onderzoek diversiteit

Onderzoek naar diversiteit in sector van start

Compensatieregeling

Afschaffen compensatieregeling kost schoonmaakbranche jaarlijks ruim 11 miljoen

Eva Sack-Fopma

Eva Sack-Fopma benoemd tot HR directeur EW

Thema'sVakpartners

Coronavirus

UVC

Captains of Cleaning

cao schoonmaak

Aanbestedingen & contracten

Artikel 38 - cao schoonmaak

Reinigingsmiddelen

Glasbewassing

Schoonmaakbeurzen & Evenementen

Schoonmakend Nederland

SieV

De Dag van de Schoonmaker

Microvezel

Code Schoonmaak

RAS

Toon meer

Footer

  • Home
  • Abonneren
  • Adverteren

Copyright © 2025 Prosu BV

Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid
  • Nieuws
    • Artikelen
    • Opinie
  • Vakpartners
    • Schoonmaak Vakdagen
    • The Legal Company
  • Vacatures
  • Adverteren bij Clean Totaal
  • Abonneren op Clean Totaal
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • Over Clean Totaal
  • Winkelmand