Naar het zich laat aanzien is het nieuwe OSB Keurmerk een kopie van het ABU Keurmerk. Het ABU heeft zich bewezen en waarom inderdaad het wiel opnieuw uitvinden?
Net als bij ABU zal het OSB keurmerk bestaan uit enkele belangrijke pijlers.
3) Een aanvullende OSB Keurmerk certificering
Een keurmerk kun je maar één keer neerzetten, en deze moet wel waarde hebben. Wij hebben ons ook NEN 4400 gecertificeerd. Dit omdat onze klanten veelal uit bouwondernemers bestaan. Hier is de WKA van toepassing en het geeft ons net dat streepje voor. Dit is toch de afweging die een goede ondernemer zal maken: gaan de kosten voor de baten uit?
Reageren? Redactie@acceptatie.cleantotaal.nl
Lees ook: OSB Keurmerk: Omelet of uitsmijter
Reacties
07-02-2012 – Sabine Aalbers – Aalbers Schoonmaakdiensten
Een interessante uiteenzetting van standpunten.
Uit een tweetal e-mails heb ik inmiddels begrepen dat de OSB hier ook serieus mee aan de slag is om te kijken hoe zij onder andere de NEN 4400 voor deze toch wel belangrijke groep kunnen tackelen. In mijn geval is het een bewuste keuze om als ZZP’er in de schoonmaakbranche actief te zijn. Wat er in de toekomst gebeurd weet ik niet, maar sluit niet uit dat ik over 10 jaar nog steeds als ZZP’er actief ben in deze prachtige branche. In dat opzicht ben ik blij met de berichtgeving van Rob Bongenaar en Edwin Lokkerbol m.b.t. het OSB keurmerk dat er hier nu ook serieus naar wordt gekeken wat de positie binnen de OSB keurmerk is van het ZZP schoonmaakbedrijf. Dus zoals het er nu naar uit ziet kan zelfs ik als ZZP’er lid worden van de OSB en het OSB keurmerk bemachtigen. Blijft er voor mij een ander heikel punt m.b.t. de OSB. Dit is de hoogte van het lidmaatschap, de vermoedelijk hoge kosten rondom het OSB keurmerk en het feit dat ik struikel over artikel 5 uit de statuten van de OSB.
07-02-2012 – Edward Essenberg – Clean Result
Ik ben benieuwd wie hier meer over kan vertellen.
07-02-2012 – Antwoord Monique van Gulik op vraag Edward Essenberg