• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Cleantotaal.nlCleantotaal.nl

  • Nieuws
    • Artikelen
    • Cao schoonmaak
    • Opinie
    • Podcasts
  • Vacatures
  • Vakpartners
    • The Legal Company
    • Schoonmaak Vakdagen
  • Adverteren
  • » Abonneren
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Ontvang de gratis nieuwsbrief
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • icon
  • Contactpagina
  • Winkelmand

Hygiëne op de werkvloer: 5 tips!

Sponsored Content 28 februari 2024

Hygiëne op de werkvloer: 5 tips!

Je hebt regels voor bedrijfshygiëne echt nodig, vooral om te voorkomen dat gevaarlijke ziekteverwekkers zich verspreiden. Dit is topprioriteit in plekken zoals ziekenhuizen en dokterspraktijken, waar alles steriel moet zijn. Maar ook in bedrijven die medicijnen of voedsel maken, zorgen deze regels ervoor dat alles aan de hoogste kwaliteits- en schoonmaakstandaarden voldoet. Dit is niet alleen goed voor de mensen die de producten gebruiken, maar ook voor de werknemers zelf. Hier zijn 5 tips om de werkvloer hygiënisch te houden.

Persoonlijke hygiëne

Hygiëne begint altijd bij jezelf, als baas, manager en werknemer. Voordat je de werkplek binnenkomt, moet je altijd even je handen wassen en ontsmetten. Trek de juiste werkkleding aan en doe iets over je haar om alles schoon te houden. Het is ook belangrijk om duidelijke regels te hebben en ervoor te zorgen dat iedereen zich daaraan houdt.

Reiniging van materialen

Naast dat je zelf natuurlijk hygiënisch moet blijven, moet je ook alle spullen die je gebruikt goed schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan kratten, karren en messen. Als die niet goed schoon zijn, kunnen ze makkelijk vieze beestjes overbrengen op het eten. Met speciale schoonmaakmachines voor kratten en messen zorg je ervoor dat alles echt schoon is en houd je de werkplek veilig. Er zijn verschillende machines op de markt, zoals krattenwassers en sterilisatie machines.

Schoonmaken volgens HACCP-richtlijnen

Om aan de regels te voldoen en alles schoon te houden, moet je schoonmaken volgens de Hazard Analysis and Critical Control Points  (HACCP-richtlijnen). Dit is vooral belangrijk als je in de voedingsmiddelenindustrie werkt. Je moet een plan hebben dat laat zien hoe je alles veilig en schoon houdt. Met de juiste spullen en door netjes volgens de regels schoon te maken, zorg je ervoor dat alles in het productieproces veilig en hygiënisch is. Het kan zijn dat je hiervoor verschillende middelen nodig hebt, zoals kalkreinigers en desinfectiemiddelen, afhankelijk van je werkplek.

Ongediertebestrijding

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is echt super belangrijk om beestjes zoals muizen en insecten weg te houden, zodat ze geen ziektes verspreiden,  spullen besmetten of zelfs je apparatuur kapot maken. Doe je best om de werkplek regelmatig te reinigen en gebruik methodes om ongedierte te bestrijden om je werkplek vrij te houden  van ongedierte.

Samenwerking met een betrouwbare partner

Het is slim om een goede partner te hebben die alles weet over schoonhouden op het werk. Iemand die gespecialiseerd is in bedrijfshygiëne kan je niet alleen de juiste spullen leveren, maar zorgt ook dat alles goed blijft werken. Met zo’n betrouwbare partner weet je zeker dat je werkplek schoon en veilig is, zonder dat je bang hoeft te zijn voor kapotte apparatuur of andere problemen.

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Onderzoek diversiteit
24 mrt

Onderzoek naar diversiteit in sector van start

Compensatieregeling
24 mrt

Afschaffen compensatieregeling kost schoonmaakbranche jaarlijks ruim 11 miljoen

Eva Sack-Fopma
20 mrt

Eva Sack-Fopma benoemd tot HR directeur EW

Kärcher
19 mrt

Kärcher dik tevreden met cijfers

RVU
17 mrt

Verkennend gesprek over nieuwe RVU en uitspraak Europees Hof

Toon meer

Aanbevolen voor jou! Lees meer sponsored content

tork optiserve

Een efficiënte schoonmaak met Tork Optiserve®

BlackSatino GreenGrow: de standaard in duurzaam hygiënepapier

BlackSatino GreenGrow: de nieuwe standaard in duurzaam hygiënepapier

Nexaro NR 1500 Drop & Go - Clean Totaal

Onverwacht eenvoudig: collaboratieve robotica in de horeca

Thema'sVakpartners

Coronavirus

UVC

Captains of Cleaning

cao schoonmaak

Aanbestedingen & contracten

Artikel 38 - cao schoonmaak

Reinigingsmiddelen

Glasbewassing

Schoonmaakbeurzen & Evenementen

Schoonmakend Nederland

SieV

De Dag van de Schoonmaker

Microvezel

Code Schoonmaak

RAS

Toon meer

Footer

  • Home
  • Abonneren
  • Adverteren

Copyright © 2025 Prosu BV

Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid
  • Nieuws
    • Artikelen
    • Opinie
  • Vakpartners
    • Schoonmaak Vakdagen
    • The Legal Company
  • Vacatures
  • Adverteren bij Clean Totaal
  • Abonneren op Clean Totaal
    • Abonneren op Clean Totaal
    • Uw abonnement op Clean Totaal aanpassen
  • Over Clean Totaal
  • Winkelmand