Kleentec en SVS hebben een nieuwe Basisopleiding Foodreiniging ontwikkeld. De eerste groep SVS-cursisten heeft de vernieuwde opleiding inmiddels succesvol afgerond.
Voormalig SVS-docenten Dick Geerts, projectmanager bij Kleentec (Unox te Oss), en Coen van Diepenbeek, commercieel manager bij Kleentec, hebben een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het lesmateriaal en het opleidingsprogramma van de nieuwe Basisopleiding Foodreiniging.
Vanuit Kleentec hielp Geerts bovendien de RAS in een werkgroep bij het vaststellen van de nieuwe eind- en toetstermen en trainde de RAS-examinatoren. Geerts licht toe: “De Basisopleiding Foodreiniging bestaat nu uit minder zware theorie- en meer praktijkkennis. Droge reiniging, voorheen alleen theoretisch behandeld, komt nu bijvoorbeeld ook als praktijkonderdeel aan bod. De opleiding heeft nog steeds een hoog niveau, omdat vakkundig reinigen in deze branche een basisvoorwaarde is om veilig voedsel te kunnen produceren.”
Lesboek in huisstijl
Kleentec en SVS hebben alle werkprocessen van een bestaande SVS-foodopleiding doorlopen en herschreven op basis van de nieuwe eisen en wensen. Naast een algemeen lesboek ontwikkelde SVS voor Kleentec een eigen lesboek in Kleentec-huisstijl. Bas Niemeijer, directeur van Kleentec, vertelt: “Wij zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan de Basisopleiding Foodreiniging. Het resultaat van onze samenwerking met de RAS en SVS is een stevige vakopleiding en een mooi lesboek met gevisualiseerde en transparant omschreven handelingen.” Tot en met eind 2015 zullen twintig groepen medewerkers van Kleentec de Basisopleiding Foodreiniging volgen.